Basınçlı Kaplar

19.04.2021
1.105

Basınçlı kap ve ekipmanların periyodik kontrollerinde işletmenizin talepleri ve çalışma süreçlerinizi göz önünde bulundurularak sizlere en pratik ve doğru test ve kontrol metotlarıyla hizmet sunmaktayız.

Basınçlı kap, tesisat ve ekipmanlarının testlerinde genel itibariyle ilgili imalat ve kullanım standartları eşliğinde Basınç Testi metotları uygulanmakla beraber zorunlu hallerde (işletme ve tesislerin uygun olmadığı durumlar ve/veya basınçlı kap ve ekipmanlarının durdurulamadığı hallerde) basınç testinin yapılamaması sonucu tahribatsız muayene yöntemleri ile periyodik kontroller yapılabilmektedir.

Basınçlı ekipman/kap, kazan ve tank periyodik kontrol veya periyodik muayenelerinde, kontrol ve muayene metotları, “28628 sayılı resmi gazetede yayınlanan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinde” belirlenmiş olan kriterler doğrultusunda yapılmaktadır. Kontrol sürecinde ekipmana bağlı olarak periyodik kontrol/muayene formları ve periyodik kontrol/muayene raporları ürün tipine göre oluşturularak muhafaza edilir.

Tarafımızdan gerçekleştirilen periyodik kontroller sonucu sunulan raporların geçerlilik süreleri Yönetmelikte belirtilen istisnalar dışında İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği (28628 sayılı) EK III’de belirtildiği gibi bir yıl geçerliği bulunmaktadır.

Bu faaliyetler, basınçlı kaplar muayene hizmetlerinin planlanmasını, yürütülmesini, gerçekleştirilmesini, raporlanması ve kontrol edilerek onaylanmasını, Uzman Yönetici ve Mühendis kadrosundan oluşan Elektrik Periyodik Muayene departmanı tarafından itina ile yapılır. Periyodik muayene personelimiz, EKİPNET ve Çalışma Bakanlığı’ na kayıtlı, Bakanlık tarafından verilen periyodik kontrol uzmanı yetki numarasına sahip teknik kişilerden oluşmaktadır.

Basınçlı Ekipman/Kap, Kazan ve Tank Periyodik Kontrol Kanunu Nedir?

•İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu (6331 Sayılı)

Basınçlı Ekipman/Kap, Kazan ve Tank Periyodik Kontrol Yönetmeliği Nedir?

•İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği (28628 Sayılı)  

Basınçlı Kaplar Muayene Kapsamımız;

  • Basınçlı Hava Tankı
  • Kompresör Hava Tankı
  • Hidrofor Tankı

Basınçlı Kapların Azami Muayene Periyotları ve Standartları

Ekipman Adı

Basınçlı Hava Tankları 

Kontrol Periyodu (Standartlarda Aksi Belirtilmedikçe)

1 Yıl

Periyodik Kontrol Kriterleri

TS 1203 EN 286-1, TS EN 1012-1, TS EN 13445-5 standartlarında belirtilen kriterlere uygun olarak yapılır.

Tüm basınçlı kap, tesisat ve ekipmanlarınızın periyodik kontrol uygulamalarında sizlere 3. Taraf bağımsız periyodik muayene kontrol hizmeti sunan KBM ‘den ücretsiz keşif ve bilgi talebinde bulunmak için bize başvurunuz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.